Film-, videóajánló

  • Mijazaki Hajao: Totoro - A varázserdő titka című rajzfilm - Borbély Sofia 4.b
  • Kubo és a varázshúrok című film - Borbély Sofia 4.b

  • Gólyák - Sárközy Lázár 4.c
  • Az Univerzum mérhetetlen nagysága - A szerkesztők videóajánlása
  • Miről álmodik a lány? - filmajánló - Sárosi Laura 7.c

Mijazaki Hajao:
Totoro - A varázserdő titka című rajzfilm

Kusakabe úr két lányával, Satsukival és Meijel elköltözik egy csodaszép helyre, ahol rengeteg rizsföld található és egy hatalmas domb, melynek tetején egy nagyon nagy kámforfa áll. A kislány (Mei) egyik nap különös dolgot fedez fel: egy alagutat, melyen végigmegy, és egy gyönyörű területen találja magát. A kislány egy Totoro nevű nagy és barátságos szellemmel találkozik. Ezután még sok izgalmas kalandban lesz része a két lánynak.


A filmajánlót készítette: Borbély Sofia 4.b


Kubo és a varázshúrok című film

A történet egy Kubo nevű fiúról szól, aki kiskorában rejtélyes módon a megva-kul, édesanyja pedig csak éjszaka lát, és mintha nem emlékezne múltjára. A fiú-nak nem engedik meg a kintlétet sötétedés után, mert különben halálos veszély fogja fenyegetni. Viszont egy ünnepen mégis kint marad, hogy beszéljen eltávozott édesapjával, de amint lampionját vízre ereszti, szellemek támadnak rá, és el akarják kapni. Szerencsére épp jön Kubo édesanyja, és megmenti a fiát. Innen kezdődik a fiú kalandja. Útközben sok barátra tesz szert, akikről a törté-net végén kiderül, hogy nem azok, mint aminek látszanak.


A filmajánlót készítette: Borbély Sofia 4.b


GólyákRégen a gólyák kisbabákat szállítottak. Míg egyszer az egyik gólya megszeretett egy babát, akit neki kellett volna kiszállítani. Összetörte a címzőjét, amelyen a szállítási cím volt, így ő nevelte fel a kislányt. Ezért átálltak a csomagküldésre.

A kislány segíteni próbált a gólyáknak, és egy véletlen folytán beindította a babagyárat. Ennek eredménye egy cuki kisbaba lett.

A két elszánt barát hihetetlen kalandokon keresztül eljutatták a babát az otthonába.

A gólyák visszatértek a régi szeretett munkájukhoz: a babaszállításhoz.

Az ajánló szerzője: Sárközy Lázár 4.cAz Univerzum mérhetetlen nagysága (6:50)

Kicsik vagyunk, picik vagyunk, és még annál is fényévekkel kisebbek vagyunk. Felfoghatatlan. Minivilág a Föld, mini örömökkel, mini bánatokkal. De ez a mi világunk.

A szerkesztők ajánlása.
Forrás: https://444.hu/2016/08/04/az-univerzum-nagyon-nagy-nagyon-nagyonMiről álmodik a lány?

        Gondoltál már arra, milyen lenne, ha a fél világot átrepülnéd, hogy megismerd sosem látott édesapád?
        A film főhőse Daphne Reynolds pontosan erre vállalkozik. A lány New York kínai negyedében él az édesanyjával. Édesapjáról annyit tud, hogy ő Angliában él, és szülei elváltak. Ez azonabn a 17. születésnapján megváltozik. Útra kel tehát, és Angliába utazik. Arra viszont egy cseppet sem számított, hogy édesapja nem más, mint Lord Henry Dashwood, Anglia leghíresebb politikusa, valamint, hogy édesapja újra nősül. Vajon sikerül beilleszkednie az új családba? Daphnenak nemcsak apjának és családjának, de a külvilágnak is meg kell felelnie, hogy felbukkanása ne legyen rossz hatással apja karrierjére. Közben persze a szerelem is rátalál a lányra Ian Wallace személyében. Végül el kell döntenie, mi a fontosabb neki, az apja és a karrierje, vagy az, hogy minden helyzetben önmaga lehessen. Miközben egyre jobban megismeri apját, rájön, hogy Iannak igaza volt, az egész csak képmutatás. Úgy dönt, nem akar ennek az egésznek a részese lenni, és hazautazik folytatni eddigi életét, átlagos New York-i kamaszként. A filmnek persze itt nincs vége, de a többit már nézzétek meg ti magatok!
        Nekem azért tetszett a film, mert fontos tanulságot hordoz magában: Légy mindig önmagad, és sose add fel az álmaidat!


Főszereplők: Amanda Bynes, Kelly Preston, Collin Firth

A filmajánlót készítette: Sárosi Laura 7.c