Könyvajánló
Olvasni jó!

 • Nepil: Saját manccsal írtam - Borbély Sofia 4.b

 • Christopher Paolini: Eragon - Borbély Sofia 4.b

 • 2.c osztály tanulóinak képes, rajzos könyvajánlói:
  Thilo: Kiscica, nagy kaland - Vadas Gréta 2.c
  Bodó Béla: Brumi, mint detektív
  -
  Berta Hanga 2.c
  Geronimo Stilton: Az extra egeres bajnokság - Bakai Botond 2.c
  Berg Judit: Rumini Datolyaparton - Sekonavic Vera 2.c
  Marék Veronika: Kippkopp a fűben - Dukát Borbála 2.c
  Berg Judit: Tökmagok a piramisban - Berta Hanga 2.c
  Sabine Rahn: Lovas történetek - Vadas Gréta 2.c
 • Méhes György: Szikra Ferkó - Helmle Zsombor 4.c
 • Jeff Kinney: Egy ropi naplója - Terman Kinga 4.c
 • Luca Cognolato: A láthatatlan hős - Iker András 4.c
 • Brandon Mull: Titokfölde - Nguyen Minh Anh Anna 5.a
 • Daniel Defoe: Robinson Crusoe - Borsik Balázs 7.c
 • Michael Ende: A Végtelen Történet  - Kapros Konrád 7.c

 • Michelle Zink: Prófécia - Sárosi Laura 7.c


Nepil: Saját manccsal írtam


Ismerd meg Brutus szemszögéből az évszakokat. A kutya minden hónapban egy új állatot ismer meg. Más helyszíneken, más helyzetben, olykor emberekkel együtt; és ettől ez egy kimondottan sokoldalú könyv.
Ráadásul tanulsz is az állatokról.

Az ajánlót készítette: Borbély Sofia 4.b


Christopher Paolini: Eragon

Egy 18 év körüli Eragon nevű fiatal vadászás közben a Gerinc nevű hegynél titokzatos kőre bukkant, amiről később kiderült, hogy egy sárkánytojás. Miután kikelt a kissárkány, a fiú hozzáért, és egy különös jel jelent meg a kezén. Ezután a fiú hetekig, hónapokig gondozta a kis csöppséget. Végül már úgy megnőtt a sárkány, hogy az ifjú készített neki egy házacskát az erdőben, és mindennap kijárt etetni az állatot. De egy nap Brom, a mesemondó rájött a fiú titkára. Ké-sőbb a sárkánnyal együtt kénytelenek voltak elmenekülni falujukból, mert gonosz szörnyetegek bukkantak fel, kik a sárkányt és gazdáját akarták rabságba ejteni. Sok kaland és bánat érte őket, miközben hegyeken, falvakon, városokon vágtak keresztül, de útközben új barátokra leltek.

A kalandok sorát négy vaskos köteten keresztül izgulhatjátok végig, ha szeretitek a fantasy könyveket.

Az ajánlót készítette: Borbély Sofia 4.b


2.c osztály tanulóinak képes könyvajánlói:


Thilo: Kiscica, nagy kaland

Az ajánlót készítettte: Vadas Gréta 2.cBodó Béla: Brumi, mint detektív

Az ajánlót készítettte: Berta Hanga 2.c


Könyvajánló - 3 könyvhöz

Geronimo Stilton: Az extra egeres bajnokság

Berg Judit: Rumini Datolyaparton
Marék Veronika: Kippkopp a fűben

Az ajánló pdf formátumban letölthető PDF formátumban: 3 könyv ajánlója

A Könyvajánlót készítetették:

 • Bakai Botond 2.c

 • Sekonavic Vera 2.c

 • Dukát Borbála 2.cBerg Judit: Tökmagok a piramisban


Az ajánlót készítettte: Berta Hanga 2.c

Sabine Rahn: Lovas történetek

Az ajánlót készítette: Vadas Gréta 2.c


Méhes György: Szikra Ferkó


Nagybetűs, jól érthető olvasmány, ajánlom a kisebbek figyelmébe is a ˝Szikra Ferkó˝ című regényt, amiben sok a kaland és az izgalom! Kalapándi apó kovácsmester fürge kezű és eszű inasáról szól, akinek fő célja megcsinálni a világverő kardot. Ezért megküzd Villámvitézzel Viharkirály egyetlen és legerősebb fiával, hogy megszerezze a buzogányát. Csak ennek a különleges anyagából lehet elkészíteni a fegyvert. Végül sikerül megcsinálnia a világverő kardot, amivel győz az ármányság és a gonoszság fölött.


Az ajánló szerzője: Helmle Zsombor 4.c


Jeff Kinney: Egy ropi naplója


Az egyik kedvenc könyvsorozatom Jeff Kinneytől az Egy ropi naplója. Azért szeretem, mert vicces, nagyon jók a szereplők, és érdekesek a történetek. A főszereplő egy iskolás fiú, Greg Heffley, aki naplóján keresztül meséli el azokat a dolgokat, amik történnek vele. Ki is ő, ki a barátja, milyen a családja, miért szemétkedik vele a bátyja, miért van a kistesónak sok pénze?

Nekem a sorozat 12 kötete van meg, ebből a Kutya egy idő című az, ami a legjobban tetszett. Ez egy nyári történet, ahol Greget már a lányok is érdekelni kezdik.

Kedvenc szereplőim: Greg és a bátyja, Rodrick. Jókat nevettem a beszólásaikon, veszekedéseiken.

Lányoknak és fiúknak is ajánlom ezt a sorozatot, nem bánjátok meg, ha elolvassátok!

Az ajánló szerzője: Terman Kinga 4.c


Luca Cognolato - Silvia Del Francia: 

A láthatatlan hős

Ezt a könyvet nemrég olvastam. Nagyon komoly a témája: a holokauszt. Egy csodálatos és izgalmas történetet mesél el az olvasónak: egy Giorgio Perlasca nevű olasz kereskedő történetét, az 1944-es Budapesten. A magyar történelem egyik legsötétebb időszaka volt ez, rengeteg zsidó embert vittek el koncentrációs táborokba, ahonnan nagyon kevesen tértek vissza. A zsidóknak csillagos házakba kellett költözniük, sárga csillagot kellett viselniük, elvették tőlük minden tulajdonukat. Akkoriban vidékről már szinte mindenkit elvittek, csak Budapesten lehetett megpróbálni elrejtőzni. Volt néhány ember, főleg diplomaták, akik próbáltak segíteni az üldözötteken: iratokat adtak nekik (voltak svéd, spanyol és svájci védlevelek), és védett házakat tartottak fenn, ahová nem léphettek be a csendőrök és a nyilasok.

Perlasca Budapesten 

Amikor a spanyol nagykövetet hazarendelték, Perlasca állt be a helyére, pedig nem is volt spanyol, de szerencsére tudott spanyolul. Mindenkit meg tudott győzni. Mindennap kiment a védenceihez, ennivalót és gyógyszert vitt nekik. A saját pénzét is erre költötte. Az is előfordult, hogy a pályaudvarról hozott ki gyerekeket, ahol már vagonokba zárták őket, és már indultak volna Auschwitzba. A nyilasok vezetőjével is tárgyalt, nagyon bátran és talpraesetten viselkedett, soha nem adta fel. Pedig hazamehetett volna, de a háború végéig maradt. Csak 1945-ben, a felszabadulás után tért vissza Padovába, ahol nem beszélt a hőstetteiről senkinek. Csak 50 évvel később kutatták fel azok, akiket megmentett, és kapta meg a Világ Igaza kitüntetést. Most ti is olvashatjátok a történetét, megvan a könyvtárban is.

Georgio Perlasca (1910-1992)

A könyvben térkép található a védett házakról, történelmi szójegyzék és egy kis rész Perlasca visszaemlékezéseiből. 


A cikk szerzője: Iker András 4.c


Brandon Mull: Titokfölde 

Az ajánló szerzője: Nguyen Minh Anh Anna 5.a


Daniel Defoe: Robinson Crusoe

Belegondoltál már, mit kezdenél egyedül egy lakatlan szigeten?

Daniel Defoe Robinson Crusoe című regénye pontosan erről szól. 1719-ben jelent meg, azóta is népszerű mind a felnőttek, mind a gyerekek körében. A főszereplő Robinson Crusoe hajótörést szenved, egy lakatlan szigetre kerül, és sok-sok kalandban lesz része. Megismerhetjük, hogyan rendezkedik be a szigeten távol mindentől, hogyan termeszt növényeket, hogyan próbál állatokat tartani. A sok év alatt megtanulja, milyen sokat ér egy barát, és a pénz, a vagyon nem is olyan fontos.

Vajon sikerül elhagynia a szigetet?
Kiderül, ha elolvassátok ezt az izgalmas regényt.

Az ajánló szerzője: Borsik Balázs 7.c


Michael Ende: A Végtelen Történet

Az ajánló szerzője: Kapros Konrád 7.c


Michelle Zink: Prófécia

Mivel szeretek olvasni, sok könyv közül választhatnék, azonban az egyik kedvencem a Prófécia.
A mű szezője Michelle Zink amerikai származású írónő. A történet a 19. század környékén játszódik. A főszereplője egy árva ikerpár, akiket nagynénjük nevel. Hamarosan azonban ráébrednek, hogy a sors sokkal komolyabb feladatot szánt nekik az árva ikerpár szerepénél. Családjuk életét végigkíséri a jó és a gonosz harca, mely meg van írva a próféciában. A felfedezést persze mindketten másképp fogadták. Míg Alice születésétől fogva kapcsolatban van a gonosszal, addig Lia csak apjuk temetésén szembesült adottságaival. Világrajöttük pillanatában a jó és a gonosz szerepe felcserélődött. Alice ezt nem akarja elfogadni, vissza akarja szerezni eredeti szerepét, vagyis ő akar a gonosz lenni. Lia viszont mindent megtenne, hogy ez az egész örökre véget érjen. A történetben a két lány viszontagságos útját követhetjük nyomon, melyben nemcsak saját, hanem a világ sorsáról is döntenek tetteikkel.
A művet olyan fiataloknak ajánlom, akik szeretik a fordulatokban gazdag, néhol romantikával átszőtt, szövevényes történeteket.

Az ajánló szerzője: Sárosi Laura 7. c