Tedi -Teleki Diákújság
Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola

1 éves a TEDI        

 Egy évvel ezelőtt kezdődött el a TEDI Marcsi néni és Bea néni segítségével.
Eleinte a létszám 7-8 fő volt, de most már 15 főt is meghaladja. A TEDI születésnapja alkalmából a szerkesztők meg is ünnepelték, hogy 1 éves a TEDI. Először a KAHOOT program segítségével kiderült, hogy kik ismerik legjobban a diákújságunkat, s utána volt egy kis eszem-iszom. Marcsi néni és Bea néni megleptek bennünket egy TEDI-s tortával.
         Az egy év alatt mindenki odaadó munkával dolgozott a cikkeken. Alapos munkák jelentek meg, amik kézről kézre jártak, mire kikerültek online újságunkba.
Sok minden történt ez alatt az egy év alatt, ha te is szeretnél diákújságíró lenni csatlakozz a TEDI-hez!


Antal-Futó Zsófi 5.b

TEDI-SZÜLETÉSNAP

          Egyéves lett a Tedi, az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola online diákújsága. Szerkesztőségünk megünnepelte ezt az évfordulót. Megadtuk a módját: volt torta, mini tűzijáték. Voltaképpen magunkat ünnepeltük, hogy képesek voltunk létrehozni ezért a közösségért valami olyan dolgot, ami eddig nem létezett. Az alkotás felemelő érzése hajtott mindannyiunkat.
          Az elmúlt évben összesen 87 cikk jelent meg a TEDI kilenc rovatában. Az online diákújságírásban szerzett új tapasztalatok folyamatosan arra ösztökéltek bennünket, hogy kisebb újításokkal, változtatásokkal még több diákolvasót igyekezzünk megnyerni a TEDI-nek: pl. sorozatok indítása, a rövidebb, több képet tartalmazó cikkek nagyobb aránya, Tedi-tallér gyűjtése.
         A visszaigazolás, hogy jó úton indultunk el hamar megérkezett: 2017 májusában a DUE (Diákújságíró Egyesület) országos pályázatán a Tedi 3. helyezést ért el. Azonban örömünkbe szomorúság is vegyül. Vajon elegendő lesz-e kis csapatunk lelkesedése ahhoz, hogy életben tartsuk a Tedi-t? Vajon képesek vagyunk-e mozgósítani a telekis diákokat és tanárokat? Vajon szüksége van-e a telekis közösségnek erre a diákmédiumra?

Mert mi tényleg úgy gondoljuk, hogy a Tedi nektek szól, rólatok szól, veletek íródik!

Oszlányi Mária


A TEDI nektek szól, rólatok szól, veletek íródik!

Az iskolaújság története 28 éves múltra tekint vissza.

Felmenői között tartjuk számon: a Tükör, Hétfő Reggel, Suliújság, Smaragd, Szivárvány, Teleki Híradó, A Grund címűeket.
A visszatekintés tanúsága szerint az iskolaújság sikere mindig a diák és tanár idejének, lelkesedésének függvénye volt. Tegyünk róla, hogy ne fogyjunk ki belőlük! Hogy hogyan?
Mutasd meg, amiben jó vagy, ami érdekel! Ennek biztosítéka, hogy sokan vagyunk, és minden évben megújulunk.

Köszönjük Verpelétiné Erzsike néninek az iskolaújság történetének kronologikus áttekintését.

Az iskolaújság történetét a '92-es újság fejlécére kattintva elolvashatjátok:


Kedves telekis diákok, tanárok, érdeklődő olvasók!

Örömmel újságoljuk, hogy megjelent a TEDI (Teleki Diákújság) első száma. Szakítottunk a papírral: online jelentkezünk folyamatosan frissítve 9 rovatunkat. Célunk: Vegyük észre a csodát, a mindennapok nagyszerű-egyszerű pillanatait, vegyük észre és ismerjük meg egymást, hiszen egy közösséget alkotunk, mindannyian egy időre a Teleki Blanka Általános Iskola tagjai vagyunk. Emellett természetesen célunk az igényes szórakoztatás.

A TEDI nektek szól, rólatok szól, veletek íródik!